Na výstavu ABC stavebníctva – Záhrada príde 160 vystavovateľov

29.03.2013 Prešov

Prešov 29. marca (TASR) – Na výstave ABC stavebníctva – Záhrada, ktorú otvoria po veľkonočných sviatkoch v Športovej hale na ulici Jána Pavla II. v Prešove, bude svoju produkciu prezentovať viac ako 160 vystavovateľov.
Ako informoval TASR predseda organizačného štábu Róbert Šalata, 21. ročník výstavy, ktorá potrvá od 3. do 5.apríla sa ponesie v znamení konfrontácie súčasnosti a minulosti. Dominovať však budú súčasné trendy v stavebníctve a architektúre, moderné materiály, ktoré sú zamerané predovšetkým na znižovanie energetickej náročnosti budov.
„Okrem toho sa tu uskutoční výstava makiet hradov, kostolov a ďalších objektov ľudovej architektúry. Viac ako sto takýchto napodobenín predstaví stavebnú zručnosť našich predkov. Zaujímavosťou budú aj menej známe hrady z južného Slovenska a drevené kostolíky,“ pripomenul Šalata.
Na svoje si podľa neho prídu aj záhradkári a domáci výrobcovia potravín, ktorí tu nájdu pestrý sortiment sadeníc, záhradníckych pomôcok a náradia.
Doplnil, že premiéru bude mať významný projekt občianskeho združenia s názvom "Vypestuj dobro", pričom jeho hlavnou myšlienkou je podpora sociálne slabších občanov prostredníctvom produktov pestovateľov ovocia a zeleniny.
„Zaujímavosťou bude nepochybne 21-metrový koláč, ktorý upečú študenti jednej z prešovských stredných odborných škôl pod dozorom svojich pedagógov. Jeho dĺžka korešponduje s počtom ročníkov, ktorý tento rok dosiahne táto výstava,“ uzavrel Šalata.
 

Vyberte región

mark